Tekstvak:

 

Alternatief voor anodiseren : poedercoaten in anodiseerkleuren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om aluminium te voorzien van een oxidelaag. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. Door het anodiseren wordt de corrosiebestendigheid van aluminium verbeterd, en ontstaat een fraaier uiterlijk. Anodiseren kan in verschillende kleuren.

Naast de voordelen, heeft anodiseren ook enkele nadelen:

¨ Het kan enkel toegepast worden op aluminium (en titanium), en niet op andere metalen zoals ijzer en staal.

¨ Onderdelen die op een verschillend tijdstip worden geanodiseerd, of die een andere oppervlaktestructuur hebben (verschillende glansgraad, verschillende poreusheid), zullen na het anodiseren een ander uiterlijk of een afwijkende kleur hebben, zodat ze moeilijk kunnen gecombineerd worden in één toepassing.

Onze onderneming heeft zelf GEEN mogelijkheden om te anodiseren.

Maar als alternatief kunnen wij wel POEDERCOATEN IN ANODISEERKLEUREN, met een uitzicht dat nauwelijks van “geanodiseerd” te onderscheiden is.

En dat kan de volgende voordelen bieden:

¨ Het kan toegepast worden op vele metalen (aluminium, ijzer, staal, verzinkt ijzer en staal enz.).  Daardoor kan men verschillende onderdelen, vervaardigd uit verschillende metalen, combineren tot één geheel met een uniform uitzicht van geanodiseerd aluminium.

¨ Ook onderdelen die op een verschillend tijdstip behandeld worden, of die een verschillende oppervlaktestructuur hebben (andere poreusheid, andere glansgraad), zullen bij poedercoaten in anodiseerkleuren steeds identiek hetzelfde uitzicht hebben. En dat is bij anodiseren NIET het geval.

Ook aluminium dat reeds geanodiseerd is, kan perfect gepoedercoat worden, niet enkel in anodiseerkleuren, maar ook in talloze andere kleuren en speciale effecten.